This showroom project explores the requirements of a partition wall that takes a special threshold position. In a longitudinal gap, it separates the space of a large warehouse into two units and has to meet requirements on several levels: it must, for example, separate the showroom area from the offices, reduce different levels of transparency and seclusion, integrate a reception area and, finally, develop a visual interior that contrasts with how timber framing has so far been interpreted. This versatility is realised by a construction system consisting of a wall made of carefully layered, two-inch-thick, plastic-laminated wooden ribs. The plasticity of this construction meets the different requirements by allowing for the integration of different volumes. At the same time it represents an aesthetically well-thought-out solution.....more