The micro-sized office building is the realization of a longstanding dream of the married owners to create a “total workplace” for their separate creative companies. The graphic design firm is located on the top floor and the photography studio is located below.

The envelope of the building takes its direction from the programmatic and functional elements occurring on the different floors. The building is almost completely closed to all but the northern exposure, which provides ideal daylight for studio and computer environments. The long, asymmetrical expanse of glass cuts into the alley facade and shifts the visual balance away from the front of the building. The result is optimized and balanced daylight, city views, and a new focus on the adjacent alleyway that was previously unused.......more